Acneea nu este doar neplacuta si inestetica, ci si greu de tratat. Dieta, folosirea produselor cosmetice in exces, tulburarile hormonale, stresul… sunt doar cativa dintre factorii care dauneaza pielii si care favorizeaza aparitia cosurilor. Totusi, cu multa perseverenta acneea se poate vindeca definitiv.
Florile de galbenele au efect dezinfectant si cicatrizant, grabesc vindecarea leziunilor si ajuta la refacerea pielii. Se pun doua linguri de planta la un litru de apa clocotita, se lasa sa infuzeze 10 minute, apoi se strecoara. Se spala fata cu solutia obtinuta sau se aplica comprese inmuiate in infuzie pe zonele afectate.
Arpacasul este si el foarte bun pentru astfel de afectiuni: se prajesc 2 linguri de seminte de arpacas la foc mediu timp de 10 minute, amestecand mereu. Se pun apoi semintele intr-un vas, se adauga 450 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic inca 10 minute. Ceaiul de arpacas este recomandat pentru toate tipurile te ten, fiind un bun remediu impotriva acneei, pistruilor, negilor, eruptiilor si afectiunilor cutanate. Se poate folosi intern, cate o cescuta de 2-3 ori pe zi, sau extern sub forma de comprese.
Vitaminele B, C, E si mineralele sunt foarte utile si incetinesc procesul de imbatranire a celulelor. Ele ajuta la vindecarea rapida a leziunilor. Zincul este, de asemenea, foarte eficient in tratarea acneei. O doza de 50 mg/zi timp de 14 saptamani poate trata cu succes acneea. Se mai poate folosi otet concentrat, dar in cazul unui ten sensibil, otetul se dilueaza cu apa (concentratia este buna daca atunci cand aplicam solutia se simte o usoara arsura). Compresa inmuiata in otet se pune seara si se tine 5-10 minute apoi se spala fata cu apa rece. In general, dupa primele 7 zile de tratament se vad si efectele. E posibil ca evolutia acneei sa nu fie cea asteptata, dar tratamentul se continua inca 2-3 saptamani.
Lamaia ca toate citricele este un excelent exfoliant, deoarece indeparteaza celulele moarte ale pielii. Ea poate fi folosita ca atare (se taie rondele subtiri si se aplica pe zonele afectate), ori sub forma de suc (se imbiba o bucata de panza cu sucul unui fruct). Inainte de a aplica rondelele sau compresa, fata trebuie bine spalata cu un sapun cu pH neutru. Dupa cum vedeti, in afara cremelor cosmetice sau medicale impotriva acneei, exista si o multime de remedii naturiste cu rezultate bune. Merita sa le incercati.
Acneea - o problema ce se poate rezolva
Etichete:
Cosmetica
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu