Pentru a-ţi îngriji pielea, nu ai nevoie să cumperi produse şcumpe: în bucătărie şi în frigider găseşti o mulţime de ingrediente preţioase pentru cele mai eficiente tratamente cosmetice.
Sarea face o piele bună de mîngîiat. Din cauza vremii mai reci şi a hainelor groase, pe unele porţiuni pielea este mai aspră. Un peeling cu sare reprezintă o modalitate delicată de a îndepărta acest strat aspru şi de a avea o piele moale şi pregătită să asimileze substanţele de îngrijire. Amestecă doi pumni de sare de mare cu granulaţie fină cu puţină apă şi masează-ţi corpul, de la picoare pînă la gît. Apoi clăteşte-te cu apă călduţă şi masează-ţi pieiea cu un ulei de corp.
Brînza de vaci conferă prospeţime - uscată, puţin hidratată şi descuamată - aşa arată pielea multor femei după eşirea din sezonul rece. De aceea, tenul arată obosit şi palid. O mască pe bază de brînză de vaci hrăneşte pielea uscată şi îi conferă acesteia prospeţimea de care are nevoie. Amestecă 100 g brînză de vaci cu smîntînă, un gălbenuş de ou şi o linguriţă de ulei de măsline şi aplică masa omogenă pe faţă. După 15 minute, clăteşte mai întîi cu apă călduţă, apoi cu rece.
Ceaiul înviorează ochii obosiţi - împotriva ochilor umflaţi şi a cearcănelor există un remediu vechi, de pe vremea bunicilor: două pliculeţe de ceai negru care au fert într-un ibric se lasă să se răcească, după care se storc. Se aşază apoi pe ochii închişi, stînd cît mai relaxată. Substanţele conţinute de acestea calmează pielea şi au un super efect de dezumflare a ochilor. După această operaţiune, privirea ta va fi extrem de proaspătă şi de vioaie.
În principiu, orice fruct sau produs natural poate fi un ingredient "de frumuseţe": însă tenul mai sensibil se înroşeşte dacă vine în contact cu anumite fructe, cum ar fi, bunăoară, căpşunele. Ingredientele pe care vi le prezentăm au puţine şanse de a vă face o surpriză neplăcută.
Cosmetica din bucatarie
Etichete:
Cosmetica
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu