Cum sa pastram cafeaua proaspata

Cafeaua, consumată în cantităţi moderate, poate avea efecte benefice. În cantităţi exagerate (peste patru ceşti zilnic) ea poate produce organismului unele suferinţe grave. Aşadar, te poţi delecta zilnic cu o ceaşcă de capucino sau cu un caffe frappe, dar nu mai mult!

Sfaturi pentru păstrarea cafelei
Ca şi în cazul oricărui produs alimentar, este de preferat să se consume proaspătă. Oxigenul, căldura, lumina şi umezeala sunt principalii factori care duc la pierderea calităţii cafelei.

Aceasta trebuie ţinută într-un recipient opac, închis ermetic şi la temperatura camerei. Nu este indicat, în cazul cafelei folosite zilnic, să o păstrezi în frigider, deoarece aerul cald pătruns în recipient la fiecare utilizare duce la condensarea acesteia.

Cafeaua boabe se păstrează proaspătă mai mult timp decît cea măcinată, deoarece suprafaţa de contact cu oxigenul este mult mai mică. Cafeaua trebuie măcinată înainte de utilizare. Pentru a
obţine gustul şi aroma cafelei, apa trebuie încălzită până aproape de punctul de fierbere, 96 grade C.

Contraindicaţii:
- dureri de cap şi stări de anxietate, agitaţie, insomnie;
- hipertensiune arterială;
- hepatită cronică, ciroză;
- gastrită, ulcer gastric sau colită cronică;

Cafeaua nu este recomandată femeilor în perioada menopauzei şi postmenopauzei pentru că favorizează osteoporoza.

Niciun comentariu: