Motivul pentru care ne imbatraneste fata

Când faţa se lasă odată cu înaintarea în vârstă poate fi şi un motiv arhitectural. Totul este legat de oase. Cel puţin asta susţin doi medici de la Centrul Medical al Universităţii Duke. Studiul a constat în scanarea capului a 100 de pacienţi trataţi la respectivul centru medical, în ultimii trei ani.

Pacienţii, femei şi bărbaţi, au fost împărţiţi în 4 grupe, în funcţie de vârstă (18-30 de ani şi 55-65 de ani). „Oasele feţei par să se încline înainte pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce duce la pierderea sprijinului pentru ţesuturile moi. Acest lucru duce la aspectul căzut al feţei“, au explicat cercetătorii.

Studiul arată că aceste schimbări par să fie mai dramatice în cazul femeilor. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că chirurgia cosmetică, adică ridicarea pielii feţei ar putea fi mai eficientă dacă ar interesa oasele feţei. În acest fel, aspectul tânăr al feţei ar fi recăpatat mai uşor. Cercetătorii intenţionează să găsească alte proceduri de chirurgie estetică pentru întinerirea feţei, pe baza rezultatelor acestui studiu.

Niciun comentariu: