Un anume fel de sarmale de post

Sarmale de post sunt o bunatate, savuroase si hranitoare. Aceste sarmale de post sunt o rezolvare excelenta pentru perioada postului, fiind si satioase si usoare. Putem imbogati reteta de sarmale de post adaugand in compozitie: stafide, nuca, ciuperci, legume diferite.

Ingrediente: 1 varza murata, 6 linguri ulei, 1 lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, 1 ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se caleste putin ceapa taiata in ulei, pana se inmoaie, dupa care se ia de pe foc si se amesteca cu orez, verdeata tocata, sare si piper. Se taie foile de varza, se pune umplutura in foaia de varza, in cantitate potrivita si se impaturesc bine, pentru a nu se desface in timpul fiertului.

Se pune ulei intr-o cratita, se aseaza un strat de varza, dupa care se pun sarmalele una langa alta, in straturi, se acopera cu un strat de varza tocata, se adauga bulionul si apa. Se pune sa fiarba la foc mic mai intai pe aragaz pana fierbe orezul, apoi se mai adauga ulei si se baga cratita la cuptor, unde se lasa aproximativ o ora.

Niciun comentariu: