Invenţia unei pizza “antirid”, pe bază de făină integrală şi legume crude, de către un fabricant de pizza şi un nutriţionist, în regiunea Salerno din sudul Italiei, a provocat nemulţumiri, deoarece tradiţionaliştii italieni văd în ea o denaturare gravă a felului de mâncare naţional, potrivit AFP.
Sortimentul de pizza, botezat “Primula”, conţine, potrivit inventatorilor citaţi în ediţa de luni a ziarului “La Stampa”, de trei ori mai multe fibre alimentare decât o pizza clasică şi cantităţi mai mari de magneziu şi fier.
Ea conţine nu mai puţin de opt legume şi condimente care au proprietăţi antioxidante pentru a combate îmbătrânirea: roşii, lăptucă, usturoi, dovlecei, busuioc, ciuperci, morcovi şi spanac.
Italienii au inventat pizza 'antirid'
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu