În rezultatul examenelor sanitaro-microbiologice realizate de către Centrul Municipal de Medicină Preventivă Chişinău pe parcursul anilor 2003-2006 s-a constatat, că în fiecare an devierea cea mai pronunţată de la normativele în vigoare a fost în grupa laptelui şi produselor lactate.
În medie, ponderea probelor nesatisfacătoare pe parcursul anilor la aceste produse a fost de 24,7%. Mai mult ca atît, ponderea probelor nesatisfacătoare de lapte şi produse lactate a fost mai înaltă în ultimii trei ani, în special în 2006.
În grupa produselor de patiserie ponderea medie a probelor cu devieri pe parcursul acestor ani a fost de 11,6%. Practic aceeaşi situaţie a fost în municipiul Chişinău şi cu probele de peşte şi produsele de peşte, ponderea medie a probelor nesatisfacătoare la aceste produse pentu toată perioada nominalizată fiind de 11,2 la sută
În perioada anilor 2003-2006 cota - parte a probelor nesatisfacătoare de carne de păsări, ouă şi produse avicole a fost în medie de 4,8 %.
Un procent de 24,7 din produsele lactate comercializate in Chisinau nu corespund normativelor in vigoare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu