Sarbatorile aduc schimbari in alimentatie din cauza deliciilor culinare. Este greu de crezut ca, in aceasta perioada, vom scapa de cateva kilograme in plus...
Conf. dr. Gabriela Radulian, medic nutritionist la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “Prof. dr. N. Paulescu” din Bucuresti si membru al Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS) afirma ca nu trebuie sa renuntam la micul dejun in aceasta perioada si sa pastram, pe cat e posibil, trei mese principale si doua gustari in fiecare zi.
Mesele copioase servite seara ingreuneaza foarte mult sistemul digestiv, trebuie evitat consumul de cantitati mari de grasimi si proteine animale, dar nu trebuie eliminate legumele si fructele. Specialistul in nutritie mai recomanda sa mancam incet si sa mestecam mancarea cat mai mult timp “pentru a usura activitatea stomacului”.
La fel, sa folosim cat mai multe lichide, iar plimbarea dupa o masa copioasa este binevenita pentru o digestie mai buna. La culcare, trebuie sa optam pentru un ceai cu lamaie, care ajuta la eliminarea toxinelor, mai spune medicul nutritionist.
Ceaiul cu lamaie ajuta la eliminarea toxinelor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu