Ingrediente: 2 fire praz tocat rondele, 4-5 cartofi medii taiati cuburi, 1 morcov ras pe razatoare mica, o radacina de pastarnac taiat rondele, 4 felii de kaiser (bacon), 1,5 l de supa de pui (de casa sau facut cu 2-3 cuburi Knorr), cimbru si leustean, 250 ml smantana dulce lichida.
Preparare: Se prajeste numai 1-2 minute kaiserul taiat in felii mai mici, cat sa prinda uleiul gust de afumatura. Apoi se scoate pe un servet si se pastreaza pt. cand e ciorba gata. Se pun in cratita, in acelasi ulei, prazul si morcovul, iar cand s-a muiat prazul putin se adauga si cartofii si pastarnacul. Se toarna peste legume supa de pui si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana s-au fiert legumele f. bine. Se ia jumatate din ciorba si se pune in robotelul de bucatarie/blender si se face piure, apoi se toarna la loc in cratita impreuna cu smantana dulce si se lasa sa mai dea un clocot.
Se pune sare si piper dupa gust (la mine nu a mai fost nevoie de sare ca era supa de pui sarata, la fel si daca folosesti cuburile Knorr), leusteanul proaspat si cimbrul uscat. Kaiserul se toaca marunt si se prajeste intr-o tigaie pana este putin crocant. Se serveste ciorba cu feliutele de afumatura si cu frunze de leustean proaspat.
Ciorba crema de praz si cartofi cu smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu