Condimentele colorate cresc valoarea nutritionala a alimentelor

Un nou studiu a arătat că mâncăm şi cu ochii, oamenii de ştiinţă americani dezvăluind că alegerea condimentelor colorate chiar măreşte valoarea nutriţională a alimentelor pe care le consumam zi de zi.

Cercetarea a arătat că alegerea corectă a condimentelor, sosurilor sau ingredientelor pot da produselor alimentare obişnuite un salt al valorii nutriţionale. Un profesor dietetician de la Universitatea din Arkansas, Marjorie Fitch-Hilgenberg, a folosit termenul de condimente pentru toate „îmbunătăţirile” aduse mâncării, cum ar fi unele ingrediente, sosuri, garnituri şi alimente marinate.

Dieteticianul susţine că toate aceste ingrediente a locul lor în a face mâncarea interesantă şi nutritivă. „Gândiţi în culori. Într-adevăr, mâncăm şi cu ochii. Luaţi de exemplu un sandvici mediu – ceva carne sau brânză între două felii de pâine şi maioneză.

Dar când adaugi frunze de spanac şi roşii, înlocuind maioneza, poţi prepara un prânz rapid cu mai multe legume şi cu puţină grăsime”, a explicat medicul dietetician. Cercetarea medicului a arătat că cele mai multe persoane nu au observat diferenţa când salata a fost înlocuită cu spanacul mult mai nutritiv.

Astfel, sandviciul oferă o cantitate mai mare de nutrienţi cheie, inclusiv vitamina C, vitamina A şi acid folic. Există mai multe alternative sănătoase la maioneză, în afara variantelor de produse de acelaşi fel cu un conţinut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Aceasta ar putea fi înlocuită cu iaurtul „slab”.

Niciun comentariu: