Când copiii din ziua de azi vor ajunge la maturitate, rata celor care vor suferi de boli cardiace va fi cu 16% mai mare, decât în prezent, din cauza kilogramelor în plus, relevă un studiu efectuat la Spitalul de Copii din Boston.
În paralel cu acest studiu, a fost realizat şi un studiu danez pe aceaşi temă. Şi în acest studiu s-a descoperit o conexiune între excesul de greutate al copiilor din ziua de astăzi şi faptul că la maturitate ei vor suferi de boli de inimă (în special în cazul băieţilor).
Studiul american s-a bazat pe reconstituri făcute cu ajutorul computerului. Studiul danez a fost efectuat cu participarea a 277.000 de copii şi s-a desfăşurat pe o perioadă îndelungată. Dintre cei care au participat la studiu, 14.500 au dezvoltat o afecţiune a inimii până la vârsta de 60 de ani. Mai mult, dintre cei 14.500, bărbaţii erau de două ori mai numeroşi.
Cercetătorii au stabilit că, cu cât un copil este mai gras între 7 şi 13 ani, cu atât riscul dezvoltării unei boli de inimă este mai mare. De exemplu, un copil de 13 ani, cu o greutate normală prezintă un risc de 6% de a se îmbolnăvi de inimă la maturitate. În acelaşi timp, un băiat de aceaşi vârstă, dar cu 10 kilograme mai gras prezintă un risc cu 16 procente mai ridicat.
Numai în SUA, o treime dintre copii sunt supraponderali sau obezi. În aceste condiţii, nimeni nu se miră de cazurile tot mai frecvente de diabet de tip 2 şi de hipertensiune manifestate în rândul celor mici. Studiul american a folosit pentru studiu, statistici de sănătate din anul 2000.
Prin folosirea unui program pe calculator, cercetătorii au estimat că până la vârsta de 50 de ani, printre actualii copii vor fi cu 100.000 mai multe cazuri de boli cardiace decât media din prezent. Cea mai mare îngrijorarea constă în faptul că aceste boli se vor manifesta între 35 şi 50 de ani, când un om munceşte şi îşi întemeiază o familie.
Copiii obezi vor avea probleme cu inima la maturitate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu