Nutritionistii au modificat piramida alimentelor

Deoarece vechea piramidă alimentară era neschimbată de aproape zece ani, iar produsele se schimbă de la o zi la alta, era nevoie de apariţia unor modificări, care să reuşească să asigure bătrânilor necesarul zilnic de nutrienţi.

Astfel, noua piramidă se concentrează pe faptul că bătrânii trebuie să procure din alimente o cantitate suficientă de fibre, calciu, vitamina D şi vitamina B 12. De asemenea, alături de piramidă au fost date şi instrucţiuni despre activitatea fizică zilnică necesară şi cantitatea de lichide care trebuie consumată.

Una dintre noile recomandări este aceea că cei în vârstă trebuie să reducă aportul de calorii din alimentaţie pentru că nu mai sunt la fel de activi ca pe vremuri şi, astfel, nu mai are loc un proces normal de ardere a grăsimilor.

Mai mult, odată cu înaintarea în vârstă, oamenii au tendinţa de a mânca mai puţin. Însă, nu trebuie să le lipsească din alimentaţie fructele, legumele, cerealele bogate în fibre şi laptele degresat. Mai mult, se recomandă ca şi pe timp de iarnă să nu se ocolească legumele, o alternativă fiind cele congelate.

Conform nutriţioniştilor, cei în vârstă trebuie să introducă în dieta lor suplimentele de calciu şi vitamine pentru că organismul lor nu mai poate să le asimileze suficient din alimentaţie.

Niciun comentariu: