Vinul si beneficiile acestuia

Stiati ca, locuitorii din Bordeaux (consumatori de vin de la vârste fragede), deşi au aceeaşi alimentaţia ca ceilalţi locuitori ai Franţei, trăiesc mai mult şi sunt mai inteligenţi.

Studii numeroase au demonstrat şi au descoperit o sumedenie de efecte benefice ale vinului. Consumul de vin are un efect neuroprotector asupra membranei neuronale, tocmai de aceea el folosindu-se pentru ameliorarea simptomelor Alzheimerului.

De asemenea, vinul încetineşte procesul de îmbătrânire, are un efect nutriţional prin componenta energetică, are un efect anxiolitic (reduce anxietatea) şi are şi un efect uşor hipnotic (cei care au probleme cu somnul pot adormi mai uşor dacă beau seara un pahar de vin). La nivel cerebral, consumul de vin duce la deschiderea sinapselor (astfel creşte coeficientul de inteligenţă), este potrivit pentru îmbunătăţirea proceselor cognitive (în tratarea celor care suferă de afazie sau dificultăţi de vorbire), acţionează benefic asupra neurocomunicatorilor şi are un efect psihoterapeutic în tratarea depresiilor. Nu în ultimul rând, vinul este un puternic afrodisiac şi un adjuvant în viaţa sexuală.

Pe lângă acestea, trebuie menţionat rolul vinului în prevenirea sclerozării vaselor cerebrale şi a celor sanguine, în diminuarea colesterolului rău şi în faptul că aduce beneficii majore sistemului cardiovascular. Pe de altă parte, specialiştii prezenţi la conferinţă au spus că dacă vinul nu este consumat în cantităţi moderate şi se face abuz, consecinţele sunt teribile.

Vinul poate duce la apariţia epilepsiei, a alcoolismului acut, a demenţei, la atrofia corpului calos ce uneşte cele două emisfere cerebrale şi nu în ultimul rând, dacă este consumat în timpul sarcinii îi poate provoca copilului retard mintal.

Niciun comentariu: