In 2007 aproape 7500 de persoane s-au imbolnavit de cancer

Aproape 7500 de persoane din Moldova s-au îmbolnăvit de cancer în anul trecut, comparativ cu circa 7350 în 2006, a comunicat pentru MOLDPRES Victor Cernat, specialist principal în oncologie la Ministerului Sănătăţii.

Cernat a specificat că grupul de vîrstă peste 50 de ani este cel mai afectat de cancer (peste 25%). Totodată, cele mai frecvente forme de cancer înregistrate în Moldova sînt cancerul pulmonar, de piele şi cancerul mamar.

Potrivit aceleiaşi surse, principalele cauze care favorizează apariţia cancerului sînt: fumatul, imunitatea scăzută, consumul de alcool, radiaţii ionizante, stresul excesiv etc. Totodată, boala poate fi prevenită prin controale medicale periodice pentru depistarea precoce a maladiei, prin abordarea unui mod de viaţă sănătos, reducerea factorilor de risc ş.a.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în lume, anual, îşi pierd viaţa circa 10 milioane de persoane din cauza cancerului.

La 4 februarie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului organizată la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În Moldova această zi este marcată al şaptelea an consecutiv, notează MOLDPRES.

Niciun comentariu: