Riscurile cardiovasculare ne imbatranesc mai repede

Numeroşi pacienţi nu cunosc riscurile cardiovasculare importante la care sunt expuşi, asociate nivelului crescut de colesterol, nici eficacitatea tratamentelor şi nici faptul că modificarea stilului de viaţă poate contribui la scăderea acestora, se arată într-o nouă cercetare.

La studiul, denumit Check-up, au participat 230 de medici generalişti şi 2.687 de pacienţi care prezentau un risc crescut de a suferi un infarct. Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal, Canada.

Pacienţii aveau nevoie de tratament pentru scăderea nivelului colesterolului. Pacienţii bine informaţi au înregistrat o scădere mult mai mare a nivelului de colesterol rău faţă de bolnavii care nu au primit informaţii frecvent. Gradul de risc cardiovascular al fiecărui pacient a fost calculat în funcţie de vârstă, sex, tensiune arterială, nivelurile de colesterol bun şi rău, dependenţa de fumat, existenţa diabetului şi a unui istoric de infarct.

De exemplu, un bărbat în vârstă de 43 de ani, fumător şi suferind de exces de greutate important, cu un nivel ridicat al colesterolului şi al tensiunii arteriale, are o vârstă cardiovasculară echivalentă unui bărbat în vârstă de 51 de ani.

Niciun comentariu: